Cultuur

De gerestaureerde watermolen Rufferdinge van Landen is heringericht als streekbezoekerscentrum, multi-mediamuseum en toeristische dienst van de stad Landen en is gratis toegankelijk. U maakt er kennis met de werking van een watermolen en met Pepijn van Landen, stamvader van de Karolingers.

Binnen fietsbereik van het station van Racour bevinden zich verschillende interessante historische stadjes met elk hun specifieke bezienswaardigheden.

Zo kan u Tienen bezoeken met zijn Suikermuseum en Archeologisch museum ‘Het Toreke’. Hoegaarden verwent u met zijn toontuinen en zijn wereldbekend witbier. Naast Zoutleeuw met zijn historische pracht ligt het provinciedomein met het natuurreservaat ‘Het Vinne’, het grootste binnenmeer van Vlaanderen. Op weg naar Sint-Truiden kan u eerst proeven van een Bink in de Brouwerij van Kerkom om vervolgens de Trudo abdij te Sint-Truiden te bezoeken. Ook de parel van Haspengouw, Borgloon of de oudste stad van België, Tongeren met zijn vernieuwd Gallo-Romeins museum zijn zeker een bezoek waard.

Het station van Racour bevindt zich op de taalgrens en dus is een bezoek aan Wallonië maar één klein stapje. Het pittoreske dorpje Racour met zijn 14de eeuwse romaans-gotische H. Christoffel kerk heeft een eigen lokaal museum. Aan het kasteel van Helicine, het naburig dorpje, bevindt zich een provinciaal domein met een prachtige speeltuin en natuurpark van 28 ha.